Bonusprogram

Många flygbolag har bonusprogram/klubbar och du bör alltid gå med i dessa. Anledningen är enkel, det är helt gratis och på sikt så kan du alltid tjäna ihop till en gratis resa.

Det finurliga är även att om du är med i ett bonusprogram där det ägs av ett bolag som ingår i en flygallians (samling av bolag som samarbetar) så räcker det bonusprogrammet för hela alliansen vanligtvis.

Som exempel så om du är med i SAS Eurobonus och flyger med SAS så får du poäng. Men du kan även få poäng om du flyger med Air Canada, United, Lufthansa, Swiss, Austrian, Thai, Turkish Airlines med flera. Detta då SAS ingår i Star Alliance, precis som de andra bolagen gör.

Men jag flyger nästan aldrig, så då kommer jag inte tjäna ihop till en resa ändå kanske du tänker? Du tänker helt fel! Du har inget att förlora på att samla poäng ändå och faktum är att om du flyger med SAS till San Francisco via Köpenhamn från Stockholm t&r så får du ihop 12000 poäng. Som exempel så kostar en inrikesresa t&r från 10000 poäng.

SAS Eurobonus

Eurobonus heter SAS bonusprogram och är ett bra program om du reser mycket med SAS men även Star Alliance. Då SAS ingår i en allians så kan du samla poäng även när du flyger med andra bolag än just SAS.

Se https://www.sas.se/eurobonus/tjana-poang/flygbolag/ för en lista på alla flygbolag du kan tjäna poäng från.

Precis som många andra bonusprogram så är SAS Eurobonus ett gratis bonusprogram. Fördelen med Eurobonus är att det är rätt enkelt att tjäna poäng då du kan göra det från så mycket mer än att enbart flyga. Du kan t.ex. tjäna poäng genom att bo på hotell, hyra bil, åka flygbuss, handla online på utvalda affärer.

Du tjänar även poäng genom deras partners som Coop, Dagens Industri, Fortum, Skandia och Trygghansa.

SAS låter dig även tjäna poäng genom 3 olika kreditkort som de har. Amex ger dig 10-20 poäng per 100kr du handlar för medan deras Mastercard ger 10 poäng per 100kr du handlar för.

Så en stor fördel med SAS är som sagt att du enkelt kan tjäna poäng från många håll. Dessutom brukar SAS ha olika kampanjer så du kan tjäna ännu mer poäng. T.ex. så kan du få dubbla poäng ibland om du reser under en viss period. Det förekommer även ofta att du kan få billigare poängresor till utvalda destinationer under kampanjer som kommer och går.

Bli medlem på deras hemsida.

Norwegian Rewards

Norwegian Reward är ett gratis och relativt nytt bonusprogram. En fördel med Norwegians bonusprogram är att du inte behöver uppnå något speciellt poängantal eller liknande för att använda din cashpoints som du tjänar in.

Kort och gott så är en cashpoint samma som en norsk krona. Och vid varje bokning så kan du alltid välja att delbetala med de cashpoints du har för flygbiljetten och ev. extratjänster du valt till. Det gör att detta bonusprogrammet är väldigt enkelt att använda och du slipper problemet som alltofta andra bonusprogram har med att just bonusplatserna är slut.

Du kan tjäna cashpoints genom följande sätt:

Köp LowFare-biljetter och få 2% cashpoints på beloppet
Köp Flex-biljetter och få 20% cashpoints
Köp Flygbussarna-biljetter och få 8% cashpoints
Köp på Lensway och få rabatt samt 10-20% cashpoints

Det absolut bästa med Norwegians bonusprogram är dock att de erbjuder ett Mastercard-kreditkort helt utan årskostnad. Genom att använda det så får du 1% tillbaka i form av cashpoints på allt du handlar i hela världen. Dessutom så får du nu 275 cashpoints när du skaffar kortet vilket innebär att du kan boka en inrikesresa för 199kr direkt.

Kortet är även perfekt när du reser då du har fria bankomatuttag på det i utlandet. Så har du inte kortet eller ett annat mastercard/visa som ger bonus så bör du definitivt kolla in detta. Genom att skaffa det så kommer du snabbare att samla in cashpoints helt enkelt och kunna nyttja de till resor.

Läs mer på Bank Norwegians hemsida.